Boeren vallen politie aan bij het huis van de minister

Boeren vallen politie aan bij het huis van de minister

Opnieuw zijn boeren naar het huis van stikstofminister Christianne van der Wal gegaan. Dit keer liep het uit de hand. De politie had de weg geblokkeerd zodat de actievoerders niet verder konden, maar de boeren braken door die blokkade heen.

Volgens de politie was de situatie zo onveilig voor agenten, dat ze niet konden ingrijpen. De minister was niet thuis, maar haar gezin wel. De politie vindt het gedrag van de boeren onacceptabel.

Bekijk hier de beelden van de boeren die door de politieblokkade breken:

Beelden van onrust bij huis minister Van der Wal

Er gingen ook boeren naar het huis van een politicus Derk Boswijk van het CDA. Hij was niet thuis, maar zijn kinderen van 4 en 7 jaar wel. De politicus zegt dat hij de komende dagen niet meer naar zijn werk gaat, omdat hij nu bij zijn gezin wil blijven.

Deze manier van demonstreren dient geen enkel doel. Stop ermee!
Derk Boswijk

Op veel plekken waren gisteren protestacties van boeren. Ze blokkeerden met trekkers de snelweg en staken hooibalen langs de weg in brand. De politie kon de acties moeilijk stoppen.

In Stroe werd een politieauto aangevallen. Relschoppers vielen een busje aan met grote hamers en stalen pijpen. Eerder gebruikten agenten een stroomstootwapen, nadat boeren banden van politieauto's en -motoren hadden lek gestoken.