Tennisser op Wimbledon vergeet... tennisracket

Tennisser op Wimbledon vergeet... tennisracket

Een flinke blunder voor tennisser Ugo Humbert: hij was zijn tennisrackets vergeten tijdens het grote tennistoernooi Wimbledon. Gelukkig voor hem had de organisatie nog een paar rackets liggen die hij mocht lenen.

Na even wachten kon de wedstrijd dus beginnen. En het maakte voor zijn spel niets uit: met de geleende rackets won Humbert van zijn tegenstander.

We hebben er ook een vraag over:

Wat is het onhandigste dat jij ooit bent vergeten?

Deze stelling is gesloten

Wimbledon begon deze week in Engeland. Er doen vijf Nederlanders aan mee.

Vrouwen

Bij de vrouwen werd Arantxa Rus al snel uitgeschakeld. Lesley Pattinama-Kerkhove behaalde de tweede ronde nadat ze door een gelukje toch mocht meedoen aan Wimbledon: ze mocht de plaats van een geblesseerde tennisster overnemen.

Maar vandaag had ze geen geluk, want ze moest vandaag tegen de beste tennisster van de wereld: Iga Świątek uit Polen. Daar verloor ze van.

Mannen

Botic van de Zandschulp speelde vandaag ook in de tweede ronde van het toernooi. Die wedstrijd wist hij te winnen van de Emil Ruusuvuori uit Finland. Dus hij staat in de derde ronde.

Ook Tim van Rijthoven heeft de derde ronde van het toernooi bereikt. Het is voor het eerst in 20 jaar dat er twee Nederlandse mannen bij de beste acht tennissers horen op Wimbledon.

Wildcard

Eerder deze maand verraste Tim van Rijthoven iedereen toen hij de finale van een tennistoernooi won van de beste tennisser ter wereld: de Rus Daniil Medvedev.

Door zijn winst kreeg Van Rijthoven een wildcard voor Wimbledon. Dat is een speciaal ticket voor spelers die eigenlijk niet gekwalificeerd zijn maar door opvallend spel toch mee mogen doen.

Milou ging voor het toernooi begon bij hem langs:

JJ Tim van Rijthoven