Voetbalster met één arm speelt nu bij nationale team van de VS

De Amerikaanse Carson Pickett heeft voor het eerst meegespeeld met het nationale team van de Verenigde Staten. Ze is de eerste voetballer met een lichamelijke beperking die Team USA heeft gehaald. Pickett is geboren zonder linker onderarm.

Viral foto

De 28-jarige speelster van North Carolina Courage zet zich in voor mensen die een lichaamsdeel niet of niet meer hebben. In 2019 werd Pickett wereldwijd bekend. Toen ging een foto van haar en een 2-jarig jongetje dat ook een hand mist rond op sociale media.

Super World Cup
@Super_World_Cup
Born with a limb difference, Carson Pickett achieves USWNT dream https://t.co/4HRx1h8Mah
1 maand geleden

Door de foto en de inzet van Pickett veranderden er dingen in de sport. Ze maakte een voetbalschoen met klittenband. Zo kunnen mensen hun schoenen met één hand aandoen en vastmaken.

De voetbalster wil dat andere mensen meer leren over hoe het is om met een lichamelijke beperking te leven. En ze wil mensen helpen als ze het moeilijk hebben.

Ik wil een positieve invloed hebben op kinderen die soms geen uitweg zien.

Carson Pickett

Gisterenavond speelde Pickett met het nationale elftal tegen Colombia. De VS won de wedstrijd met 2-0. De bondscoach zei heel tevreden te zijn over hoe de verdedigster speelde.