Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlanders winnen in de Tour de France

De Nederlanders zijn goed aan de Tour de France begonnen. Vandaag won Dylan Groenewegen en gisteren was wielrenner Fabio Jakobsen de stelste.

Vooral de winst van Jakobsen is opvallend. De Nederlander doet dit jaar voor de eerste keer mee en wint dus meteen een rit. Dat is op zich al knap, maar in zijn geval is de overwinning extra speciaal. Hij had twee jaar geleden een verschrikkelijk ongeluk.

Wat is er gebeurd?

Fabio Jakobsen sprintte twee jaar geleden naar de finish tijdens de Ronde van Polen, maar door een duw van Dylan Groenewegen knalde hij tegen de grond. Hij raakte ernstig gewond en vreesde hij voor zijn leven.

Na het ongeluk dachten sommige artsen dat Jakobsen nooit meer zou kunnen fietsen, maar dat bleek niet waar. Vorig jaar won hij voor het eerst weer een belangrijke etappe en hij wordt weer gezien als een van de beste sprinters van de wereld. Maar dat moest hij nog wel laten zien in zijn eerste Tour de France. Dat heeft hij dus meteen gedaan.

Dit maakt me blij en gelukkig. Na wat er gebeurd is ben ik blij dat ik dit nog kan. Ik ben heel dankbaar voor iedereen die me heeft geholpen.

Fabio Jakobsen
692
Kijk jij wel eens naar de Tour de France?
Ja31.8%
Nee68.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook