Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wimbledon-sprookje is voorbij voor Tim van Rijthoven

De Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven ligt eruit. Op het beroemde toernooi Wimbledon bleek Novak Djokovic toch iets beter dan de Nederlander. De nummer drie van de wereld won Wimbledon de afgelopen drie keer - en zes keer in totaal.

Van Rijthoven maakte het de Serviër behoorlijk moeilijk, maar Djokovic wint toch, in vier sets: 2-6, 6-4, 1-6, 2-6. Dus is het Wimbledon-sprookje voorbij voor Van Rijthoven.

Het de eerste nederlaag van de 25-jarige Nederlander na acht gewonnen wedstrijden. Van Rijthoven deed dit jaar voor het eerst mee aan Wimbledon. Hij kreeg namelijk een wildcard: een extra ticket voor tennissers die zich niet gekwalificeerd hadden, maar wel erg opvielen in de tenniswereld.

Tim van Rijthoven won namelijk het tennistoernooi in Rosmalen dit jaar, vlak voor Wimbledon. En dat vond de organisatie genoeg om hem mee te laten doen. Daar hebben ze waarschijnlijk geen spijt van, want Van Rijthoven schopte het tot de vierde ronde van het toernooi.

Goed gedaan

Ook Djokovic zelf vond dat Van Rijthoven het goed heeft gedaan. Hij had na de wedstrijd complimenten voor hoe Van Rijthoven speelde, en vooral voor zijn grootste wapen: zijn service.

Hij heeft veel talent, een geweldige service en een krachtige forehand.

Novak Djokovic

Voor Tim van Rijhoven ging een droom in vervulling: tegen een van de beste tennissers ter wereld te spelen op het beroemdste toernooi. Dus dat hij complimenten kreeg van Djokovic, vond hij heel fijn.

Ik zei eerst gefeliciteerd en dat ik het een eer vond om tegen hem te spelen, en toen zei hij dat ik hele goede toekomst heb in het tennis. Dat is mooi, als je dat van zo iemand hoort.

Tim van Rijthoven

Veel kinderen hebben gekeken naar de wedstrijden van de Nederlanders op Wimbledon. Wat vind jij: is dat alleen leuk als er Nederlanders meedoen of is de sport zelf kijken al leuk genoeg?

788
Sport kijken is alleen leuk als Nederlanders meedoen.
Favoriet maken

Van de vijf Nederlanders die meededen aan Wimbledon is er nu nog eentje over: Botic van de Zandschulp. Die speelt later vandaag in de vierde ronde tegen Rafael Nadal, ook al zo'n topspeler. Het zal een moeilijke opdracht worden om te winnen dus.

Botic van de Zandschulp op Wimbledon
EPA