Man wandelt (7000 km!) naar Mekka

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen op TikTok: Adam Mohammed, die zo'n 7000 kilometer wandelde van Engeland naar Mekka, in Saudi-Arabië. En na elf maanden lopen heeft hij het nu dus gehaald.

De Engelse Adam reisde met een handkar langs verschillende landen, ook langs Nederland. Daar was hij vorig jaar in augustus.

Samen

Tijdens zijn reis kreeg hij heel wat hulp. En dat is ook precies wat zijn doel was. Hij wilde met zijn reis bereiken dat mensen over de hele wereld meer samenwerken en samenkomen.

Wij zijn niet zo verschillend en samen kunnen we één zijn.

Adam Mohammed

Een andere reden dat Adam naar Saudi-Arabië is afgereisd, is om op hadj te gaan. Dat doen moslims ieder jaar vlak voor het Offerfeest en dat begint komende zaterdag.

Ieder jaar komen met de hadj miljoenen moslims naar de stad Mekka. Voor moslims is het verplicht om dat één keer in hun leven te doen, behalve als je er het geld of de gezondheid niet voor hebt.

Bekendste ritueel

Tijdens de hadj doen moslims een aantal rituelen. Het bekendste is het lopen van zeven rondjes om de grote zwarte kubus, de Kaäba. Moslims geloven dat daarin een steen ligt die uit de hemel is gevallen.

Adam is dus ook op tijd aangekomen voor deze bedevaartstocht. Of hij na deze tocht ook weer helemaal naar Engeland terugloopt, dat heeft hij nog niet gezegd.