Nieuwswekker: Bosbranden in Griekenland + EK voetbal begint

Goedemorgen! Het is een spannende dag voor de Oranjevrouwen. En ook voor jou, want hier is weer een nieuwe Nieuwswekker! Met het laatste nieuws en natuurlijk...

Het weer

Vandaag is er meer bewolking dan gisteren. En vooral in het noorden is er kans op wat regen. Het is ook iets koeler met 19 tot 22 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Bij een boeren-blokkade op de snelweg bij Heerenveen heeft de politie gisteravond geschoten op een tractor. Niemand raakte gewond. Volgens de politie wilden een groep boeren met hun trekkers inrijden op politie-auto's. De politie heeft drie mensen aangehouden.

Als de politie in Nederland hun pistool gebruikt, dan gaat de rijks-recherche onderzoek doen of het echt nodig was. Dat gaat nu ook gebeuren.

- In Griekenland zijn er op dit moment heel veel bosbranden. Volgens de brandweer zijn er de afgelopen week wel 300 honderd branden uitgebroken. Meerdere Grieken hebben hun huis moeten verlaten.

Meer dan vijftig branden in Griekenland laten spoor van verwoesting na

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Het begint: het Europees Kampioenschap voetbal. Er staat voor de Oranjevrouwen veel op het spel, want bij het vorige EK werd Oranje kampioen. Die titel wonnen ze in 2017.

De Engelse voetbalsters spelen vanavond de eerste wedstrijd, omdat het toernooi in Engeland wordt gehouden. De Engelsen nemen het op tegen Oostenrijk.

JJO Verdieping start EK vrouwenvoetbal

Wij zijn benieuwd: denk jij dat Oranje weer de beste wordt? Laat het ons weten en reageer op onze stelling!

De Oranjevrouwen worden weer Europees kampioen

12.720 stemmen

Deze stelling is gesloten

68% 8.674 stemmen

31% 4.046 stemmen

- Of je nu wilt of niet, we worden allemaal ouder. Als kind is dat vooral leuk. Volwassenen hoor je er vaak over mopperen. Is het eigenlijk leuk om oud te zijn? De nieuwe podcast van het Jeugdjournaal gaat erover en die is vanaf 15:00 uur te beluisteren.

- Hij is nog niet veel te zien geweest, maar veel mensen hopen wel dat hij vandaag een etappe in de Tour de France gaat winnen: Mathieu van der Poel. De wielrenners rijden namelijk veel over kasseien vandaag. Dat zijn een soort stenen waar het moeilijk is om over te fietsen. Maar Mathieu is daar heel goed in.

De fietsers finishen vandaag zo rond 17.00 uur in Arenberg.

En dan nog even dit:

In de meeste autosporten is het niet de bedoeling dat je naast de baan in het gras komt. Maar bij de grasmaaierrace juist wel!

Racen met een grasmaaier in plaats van race-auto