Britse premier Boris Johnson stapt op na heel veel kritiek

Britse premier Boris Johnson stapt op na heel veel kritiek

Boris Johnson stapt op als leider van zijn politieke partij en binnenkort ook als premier het Verenigd Koninkrijk. Hij wil premier blijven van het Verenigd Koninkrijk totdat zijn partij een nieuwe leider heeft gekozen.

Hij stapt op omdat hij geen steun meer heeft van zijn eigen partijgenoten. In de afgelopen dagen hebben veel politici van zijn regering ontslag genomen.

Johnson heeft lang in de regering gezeten. Van 2016 tot 2018 was hij minister en in 2019 werd hij premier. Zijn belangrijkste taak was de brexit. Dat staat voor het moment dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapte.

Kritiek

Johnson kreeg in dit tijd ook veel kritiek, omdat veel mensen vonden dat het Verenigd Koninkrijk het helemaal niet goed heeft aangepakt sinds de brexit.

Ook zorgden feestjes voor problemen. Tijdens de lockdowns vanwege corona moesten alle mensen in het Verenigd Koninkrijk binnen blijven en was het verboden om bij elkaar op bezoek te gaan. Toch gaf zijn personeel feestjes en kwam hij daar zelf ook. Daar maakten we eerder deze video over:

Britse premier beschuldigd van feestjes vieren tijdens lockdown