Nieuwswekker: Oranjevrouwen spelen! + Grote brand in Amsterdam

Goedemorgen! Goed dat je dit leest. Want dan ben je weer helemaal op de hoogte van wat er gebeurde terwijl je sliep, en wat er vandaag gaat gebeuren. Eerst krijg je van ons, zoals altijd...

Het weer

Vandaag vallen hier en daar buien. Tussen de wolken door breekt soms ook de zon even door. Het wordt een graad of 20.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Elon Musk wil Twitter toch niet overkopen. Dat hebben zijn advocaten gezegd. Het bedrijf Twitter is boos, want het had al een bedrag afgesproken met Musk van 44 miljard dollar om het sociale medium over te kopen. Maar Musk zegt dat het bedrijf niet eerlijk is geweest over hoeveel mensen op het platform zitten. Volgens Musk zijn er veel meer spamaccounts dan Twitter zegt dat er zijn.

- Boven Amsterdam hingen gisterenavond dikke rookwolken door een brand in het havengebied. De rook zorgde voor overlast in grote delen van Amsterdam. Daarom kregen mensen in de buurt een NL-Alert. Dat is een veiligheidsbericht dat iedereen in een bepaald gebied op z'n telefoon krijgt als er gevaar is.

De brand woedde bij en metaalbedrijf. Vannacht is het vuur geblust.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- Eid Moebarak! Het Offerfeest is gisterenavond begonnen. Het islamitische feest staat in het teken van de profeet Ibrahim, die volgens het islamitische geloof bereid was geweest om zijn zoon te offeren voor Allah.

Het is voor moslims traditie om een dier, zoals een schaap of geit, te laten slachten. Maar sommigen kiezen ervoor om vandaag geen vlees te eten. Hoe dat zit, dat lees je later vandaag.

ANP

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- Het is zo'n vier maanden geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. In sommige steden is het inmiddels weer rustig, zoals in Irpin. Kinderen die daar wonen proberen hun leven weer op te pakken, door bijvoorbeeld te voetballen. Hoe dat gaat, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

NOS Jeugdjournaal

- Hup Holland Hup! Heb jij je oranje-kleren al uit de kast gehaald? De vrouwen van het Nederlands elftal spelen vanavond hun eerste EK wedstrijd. Er staat voor de Oranjevrouwen veel op het spel. Bij het vorige EK, in 2017, werden ze kampioen. Denk jij dat Oranje weer de beste wordt? Laat het hieronder weten.

1096
De Oranjevrouwen worden weer Europees kampioen
Eens68.2%
Oneens31.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit:

De rode neusbeer die dagen op avontuur was in Breda is eindelijk gevangen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.