Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Detective vindt unieke kunstschat op de stoep

Een opmerkelijk verhaal van kunstdetective Arthur Brand. Hij verzamelt bijzondere objecten en is wel gewend dat er iets aparts voor zijn voordeur wordt gezet. Maar nu stond er wel iets heel unieks.

De kunstdetective vond een gouden huisje waarvan gezegd wordt dat er twee buisjes met bloed van Jezus in zouden zitten.

Huh?!

Het gouden huisje is een mini-kerkje met blauwe stenen. Het stond lange tijd in een kerk in Frankrijk. Vorige maand werd het gestolen, en nu vond Arthur het ineens op de stoep.

Dit overstijgt het kunstzinnige, het is specialer dan elke andere vondst.

kunstdetective Arthur Brand

Een kunstdetective is iemand die zoekt naar gestolen of verdwenen kunst. Arthur Brand denkt dat de dief van het huisje spijt heeft gekregen en er vanaf wilde.

Politie

Een speciaal team van de politie komt het ophalen en daarna gaat het gouden kerkje terug naar Frankrijk. Het kunstwerk is voor sommige mensen heel belangrijk, en daarom denkt kunstdetective Arthur dat mensen in Frankrijk erg blij zullen zijn als 't weer terug is.

Het verhaal over hoe Jezus dood zou zijn gegaan, staat in de Bijbel. Sommige mensen denken dat er na zijn dood bloed is opgevangen en bewaard is gebleven. Meerdere kerken in Europa zeggen dat ze een beetje bloed hebben.