Nieuwswekker: Kindervakantieweek + Grote natuurbrand Californië

Goedemorgen! In deze Nieuwswekker lees je alles over het nieuws van vannacht en wat er vandaag gaat gebeuren.

Het weer

Na een zonnig weekend is het vandaag iets minder goed weer. Het kan af en toe regenen en in het oosten zelfs onweren. Het blijft nog wel warm, tussen de 23 en 29 graden.

Het weer van 25 juli
NOS Jeugdjournaal

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- De grote natuurbrand in Californië breidt zich steeds verder uit. Meer dan 6000 mensen die daar in de buurt wonen, zijn naar een veiligere plek gegaan. Ruim 400 brandweermannen proberen het vuur te blussen. Dat gaat lastig, omdat het heel droog is in het gebied.

- De Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis heeft een nieuw wereldrecord gesprongen op het WK atletiek. Hij kwam over maar liefst 6,21 meter. Die hoogte kun je vergelijken met een huis met twee verdiepingen! Hier zie je hem in actie:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Als je thuis weinig geld hebt, kun je misschien niet op vakantie. Op sommige plekken worden daarom kindervakantieweken georganiseerd. Deze kindervakantieweken zijn heel goedkoop of gratis. Maar er is een probleem. Er zijn te weinig vrijwilligers. Gelukkig ging een kindervakantieweek in Bakkeveen wél door. Vanavond zie je er meer over.

- Het is Roze Maandag op de kermis van Tilburg. Op die dag is er extra aandacht voor bijvoorbeeld homo's, lesbiennes en transgenders. Veel mensen die naar de kermis gaan, trekken roze kleding aan. Vandaar de naam.

Zo ging het een paar jaar geleden op roze maandag
ANP

En dan nog even dit:

Niek Kimmann is BMX'er. Hij werd drie keer wereldkampioen en won goud op de Olympische Spelen! Veel fans van hem hadden vragen ingestuurd en Bart is ze aan hem gaan stellen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.