Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Woonboot van Ties ligt scheef door de droogte

Als je het huis van Ties van 10 binnenkomt, lijkt het misschien alsof alles een beetje scheef hangt. Het lijkt niet alleen zo, het ís ook zo. Door de droogte is de woonboot van hem en zijn familie scheef komen te liggen.

Omdat de boot scheef ligt, gaan sommige dingen anders dan normaal. Zo moet hij goed oppassen als hij zijn lunch maakt. En hij merkt het ook als hij wat te drinken inschenkt.

De ranja in het glas zit helemaal scheef daar zie je het ook aan.

Ties

De woonboot van Ties ligt in de rivier de Waal. Die rivier zit vast aan de Rijn. En daar stroomt veel minder water dan normaal.

Waarom heeft een rivier soms minder water?

De rivier de Rijn begint in de bergen van Zwitserland. Sneeuw en ijs dat smelt, stroomt als rivierwater de berg af. Maar omdat er in de bergen deze winter weinig sneeuw is gevallen, stroomt er ook minder water naar beneden.

Ook heeft het in Zwitserland, Duitsland en Nederland al een paar maanden weinig geregend. Ook daarom zit er minder water in de rivier.

Het is niet gevaarlijk als een boot scheef ligt, maar het is wel onhandig. En er kan schade ontstaan, omdat de onderkant van de boot de rivierbodem raakt.

Als het een paar weken wat minder goed weer is, stroomt er meer water door de rivier en komen woonboten vanzelf weer recht te liggen.

457
Lijkt het jou leuk om op een woonboot te wonen?
Ja44.4%
Nee55.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken