PSV verslaat Ajax en wint Johan Cruijff Schaal

PSV heeft z'n eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen: de Johan Cruijff Schaal. Na een doelpuntenspektakel in Amsterdam werd Ajax met 3-5 verslagen.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Steven Bergwijn. Toch ging PSV met een 1-2 voorsprong de rust in. Mede door een fout van Ajax-keeper Jay Gorter scoorde Guus Til twee keer.

Na rust kwam Ajax terug in de wedstrijd: Antony maakte 2-2. Maar lang kon Ajax daar niet van genieten. Niet veel later maakte PSV de 2-3 (Cody Gakpo) en 2-4 (Guus Til).

Rode kaart

Na de 3-4 van Mohammed Kudus kreeg Ajax weer een beetje hoop. Maar die verdween snel toen Calvin Bassey zo'n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd een rode kaart kreeg. Xavi Simons besliste de wedstrijd door in de blessuretijd de 3-5 te maken.