Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Taylor Swift uitgeroepen tot 'grootste bekende vervuiler'

Muzikanten, filmsterren en sporters reizen de hele wereld over en daarom stappen ze regelmatig in het vliegtuig. Dat is niet goed voor het milieu en daarom heeft een Brits bedrijf uitgerekend welke beroemdheden het meest vervuilen.

Zangeres Taylor Swift staat op de eerste plek. Haar privéjet werd dit jaar al 170 keer gebruikt. Daardoor stootte ze nu al duizend keer meer CO2 uit dan de gemiddelde burger in een heel jaar. Op plek 2 in de lijst staat bokser Floyd Mayweather en rapper Jay-Z staat op plek 3.

Uitlenen

In een reactie laat Taylor Swift weten dat ze het niet allemaal zelf heeft gedaan. Ze leent haar vliegtuig regelmatig uit aan anderen. Bij meer dan de helft van de vluchten zat de zangeres zelf niet in het vliegtuig.

Vorige week was er ophef over Kylie Jenner. Die gebruikt haar privéjet soms voor vluchten van slechts 17 minuten. Zij staat niet in de top 10 van grootste vervuilers. Haar man Travis Scott staat wel op plek 10.

Wat vind jij?

Beroemdheden reizen veel om bijvoorbeeld op te treden, films op te nemen en te promoten en aan wedstrijden mee te doen. Is het logisch dat ze daarom vaak het vliegtuig pakken of zouden ze dat minder moeten doen? Reageer op de stelling:

278
Beroemdheden zouden minder vaak moeten vliegen.
Favoriet maken

Bekijk ook