Nieuwswekker: Overleg over droogte + Behandeling Archie stopt

Goedemorgen op deze warme, zomerse dag! In de Nieuwswekker lees je vandaag weer het laatste nieuws en vertellen we je dat het een lekker warme dag wordt. De zon schijnt overal flink en het kan behoorlijk warm worden: op sommige plekken wel 33 graden!

Het weer van woensdag 3 augustus

Dit heb je misschien gemist:

- PSV heeft gisteravond 1-1 gelijkgespeeld tegen voetbalclub AS Monaco. Dit was de derde ronde van de Champions League. Volgende week spelen de clubs weer tegen elkaar. De club die uiteindelijk de meeste doelpunten maakt, gaat door naar de volgende ronde.

In de video hieronder vertelt de trainer van PSV, Ruud van Nistelrooij, over de wedstrijd:

Van Nistelrooij na 1-1: 'Hebben diep moeten gaan, volgende week is het game on'

Dit is vandaag in het nieuws:

- Serena van 12 is heel goed in de vechtsport Muay Thai. Zelfs zo goed dat ze mee mag doen aan een WK in Maleisië. Ze traint deze zomer iedere dag en is er continu mee bezig. Vandaag zie je er meer over in het Jeugdjournaal.

- Er is een overleg over de droogte in Nederland. De laatste tijd is er wel wat regen gevallen, maar lang niet genoeg. Als het te droog is in Nederland kan dat slecht zijn voor de natuur, landbouw en voor de scheepvaart. Als je op een woonboot woont kan het ook lastig zijn:

Woonboot van Ties ligt scheef door de droogte

- Vandaag wordt er gestopt met het behandelen van Archie van 12. Eerder werd gezegd dat dat gisteren zou gebeuren, maar zijn moeder heeft gezegd dat de artsen hem vanaf vandaag niet meer helpen. De Britse jongen ligt in coma in het ziekenhuis. Zijn hersenen werken niet goed meer en artsen zeggen dat ze dat ook nooit meer zullen doen. Archie's ouders waren het daar niet mee eens. Zij wilden dat artsen blijven proberen om hem in leven te houden. Maar een rechter heeft de artsen gelijk gegeven. Dat betekent dat hij zal overlijden.

Maandag maakten we er deze video over:

Rechter: Behandeling van Britse Archie (12) mag stoppen

En dan nog even dit:

De Nederlandse Kerfalla van 12 basketbalt nog maar een jaar, maar blijkt een supertalent. Een actie van hem wordt miljoenen keren bekeken:

Kerfalla (12) gaat viral met basketbal-video's: 'Een enorm talent'