Koen Verweij stopt: 'Niet meer de topsporter die ik wil zijn'

Koen Verweij stopt met schaatsen. In de krant De Telegraaf vertelt Koen dat hij last heeft van zijn lichaam, en dat hij daardoor stopt.

Ik kan niet meer de topsporter zijn die ik wil zijn. Mijn rug kan dat gewoon niet meer aan. Ik ga ook niet meedoen voor spek en bonen.

Koen Verweij

Koen Verweij werd in 2014 wereldkampioen op het onderdeel allround. Dat noemt hij het hoogtepunt van alles wat hij heeft meegemaakt.

Koen Verweij heeft best wat prijzen gewonnen met schaatsen. Bij de Olympische Spelen van 2014 won hij goud bij het onderdeel ploegenachtervolging en zilver op de 1500 meter. In 2018 won hij twee bronzen medailles.

Koen Verweij had vijf jaar een relatie met schaatsster Jutta Leerdam. Zij richtten samen een schaatsploeg op, maar die ploeg stopte dit jaar omdat Jutta Leerdam bij een andere schaatsploeg ging schaatsen. Ook is deze week bekend geworden dat hun relatie voorbij is.

Als ik aan de start sta, wil ik strijden voor een medaille. Nu dat niet meer kan, blijft er voor mij één optie over: stoppen."

Koen Verweij

Bekijk ook