Dure Batgirl-film is bijna af, maar komt nooit uit

De film Batgirl kost zo'n 90 miljoen euro en is bijna af. Toch ga jij de film over de superheld waarschijnlijk nooit zien.

Batgirl zou eind dit jaar in de bioscoop draaien, maar de filmmaatschappij heeft besloten om de film nooit uit te brengen.

Wat is er aan de hand?

De reden is een beetje vaag. De film zou zijn gemaakt door streamingdienst HBO Max. Filmmaatschappij Warner Bros nam dat bedrijf over en wilde er een iets duurdere bioscoopfilm van maken.

Maar Warner Bros heeft afgelopen jaar ook veel verlies geleden. De film in de bios uitbrengen kost ze nog meer geld en dat willen ze niet meer uitgeven.

Eerder gingen er ook verhalen dat de film slecht zou zijn volgens mensen die Batgirl vast mochten zien. Volgens de filmmaatschappij is dat niet waar.

Hoofdrolspeelster Leslie Grace is enorm getalenteerd en dit besluit heeft dan ook niets te maken met haar acteerprestaties. We zijn de filmmakers en acteurs enorm dankbaar.

reactie van de filmmaatschappij

De film is gemaakt door de Belgische regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah. Eerder dit jaar maakten ze de Disney+-serie Ms. Marvel.

Bekijk ook