Nieuwswekker: Boeren in gesprek met regering + Witte dolfijn

Goedemorgen! Ook deze vrijdag ben je weer helemaal op de hoogte met de Nieuwswekker. Bijvoorbeeld over...

Het weer

Vandaag wordt het wat minder warm dan de afgelopen dagen. Het is regelmatig bewolkt en er kunnen wat kleine buien vallen. Het wordt 20 tot 24 graden.

Het weer van vrijdag 5 augustus
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Streamingdiensten Discovery+ en HBO Max worden samengevoegd. Nu zijn het nog twee verschillende streamingdiensten. Dat betekent dat je, als je op één van die diensten een abonnement hebt, binnenkort ook de series op de andere dienst kan kijken.

- In de Franse rivier de Seine zwemt een witte dolfijn rond. De dolfijn is verdwaald en hoort daar eigenlijk niet. Omdat de dolfijn erg mager is, maken dierenverzorgers zich grote zorgen. Hulpdiensten houden de dolfijn goed in de gaten en kijken of ze het dier kunnen redden.

SDIS 27

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag wordt er in Den Haag gepraat over de stikstof-regels. In nieuwe plannen staat dat er in Nederland in 2030 veel minder stikstof mag zijn. Veel boeren zijn hier boos over hebben vaker geprotesteerd de afgelopen tijd. Vanmiddag gaan de boeren in gesprek met politici en wordt er gekeken of er een oplossing is.

-De eredivisie begint. En dat is eerder dan normaal. Dat heeft te maken met het WK voetbal in Qatar. Dat is niet in de zomer, maar in november en december. Dan stopt de eredivisie even, zodat spelers daar aan mee kunnen doen. Om toch alle wedstrijden te kunnen spelen, begint de eredivisie dus wat eerder.

Transfers in het nieuwe jaar
NOS

En dan nog even dit:

Heb je wel eens van de kapsalon gehoord? Dat is een bakje met patat, vlees, saus, kaas, tomaat en komkommer. Het is typisch Nederlands, maar nu ook te koop aan de andere kant van de wereld:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.