Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie-onderzoek in het huis van Donald Trump

Agenten van de veiligheidsdienst FBI hebben de villa waarin oud-president Donald Trump woont onderzocht. Het is nog niet duidelijk waarom dat is gebeurd. Het zou misschien iets te maken hebben met informatie die hij thuis heeft.

Donald Trump was tot januari vorig jaar president van de Verenigde Staten. Toen woonde hij in het Witte Huis. Volgens Amerikaanse journalisten heeft dit onderzoek iets te maken met geheime regeringspapieren die hij zou hebben meegenomen uit het Witte Huis.

Agenten hebben vooral privékamers doorzocht. Daar bewaart Donald Trump zijn persoonlijke spullen. Donald Trump zou zelf niet thuis zijn toen het gebeurde. Hij zegt dat zijn kluis is opengebroken.

Verkiezingen

In Amerika is het streng verboden om regeringspapieren mee te nemen. Wie daarop betrapt wordt, kan drie jaar naar de gevangenis moeten. En er is nog iets: als het bewezen wordt, mag die persoon ook niet meer in de politiek werken, en dus ook niet opnieuw meedoen aan verkiezingen. Donald Trump denkt dat dit onderzoek daar iets mee te maken heeft.

Volgens hem zitten hier mensen achter die niet willen dat hij over twee jaar opnieuw meedoet aan de presidentsverkiezingen in Amerika.

Mijn prachtige huis wordt aangevallen door een grote groep FBI-agenten. Deze onaangekondigde inval is onnodig en ongepast.

Donald Trump

Er kwamen veel mensen naar de villa van Donald Trump om te laten zien dat ze hem steunen. Ze zwaaiden met Trump-vlaggen, toeterden en schreeuwden dat ze tegen president Joe Biden zijn:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.