Frenkie de Jong en FC Barcelona hebben ruzie over geld

Al weken staan de Spaanse sportkranten er vol mee: de ruzie tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona. Ze zijn het niet eens over het salaris van de Nederlandse voetballer. Hoe gaat dit aflopen?

Frenkie de Jong is een van de Barca-spelers met het hoogste salaris. Aankomend seizoen zou hij zo'n 18 miljoen (!) euro gaan verdienen. Dat werd een paar jaar geleden al afgesproken. Maar nu vindt het bestuur van Barcelona dat te veel geld. Ze willen dat De Jong een deel van zijn salaris inlevert.

Geldproblemen

FC Barcelona heeft namelijk grote geldproblemen. Daardoor moest vorig jaar ook sterspeler Lionel Messi vertrekken. Toch besloot de club veel geld uit te geven deze zomer. Voor zo'n 150 miljoen euro werden nieuwe spelers gekocht.

Nog meer geld

Frenkie de Jong krijgt eigenlijk nog meer geld van Barcelona. In de coronatijd heeft de club hem tijdelijk minder salaris gegeven. Geld dat ze hem nu alsnog zouden moeten betalen.

Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong een deel van zijn salaris wil inleveren. Veel mensen vinden dat De Jong wordt weggepest.

Engeland?

Mogelijk vertrekt de sterspeler van Oranje naar een andere club. De Engelse teams Chelsea en Manchester United zouden wel interesse hebben.

Bekijk ook