Deze kinderen kunnen door de droogte bijna niet trainen

Deze kinderen kunnen door de droogte bijna niet trainen

Het is een droge zomer en dat zorgt voor problemen bij sportclubs die op gras spelen. Bij sommige clubs zijn de grasvelden zo droog dat er niet op gespeeld kan worden. Vervelend, als je net weer wilde gaan trainen.

Dat probleem hebben ze ook bij voetbalclub Zeelandia in Middelburg. Zes van de zeven velden zijn zo droog dat er niet op gevoetbald mag worden. Het ene veld waar wel op gespeeld mag worden is een kunstgrasveld.

Er staat al zo weinig gras. En als we er op gaan voetballen dan gaat het gras dat er staat helemaal kapot. Dan wordt de rest van het seizoen ook heel moeilijk.
de voorzitter van Zeelandia

In delen van Zeeland is het extra lastig om dit probleem om te lossen. Het water in de grond is te zout om op te pompen en over de velden te sproeien. Kraanwater gebruiken zou veel te duur zijn.

Verschillen

Het droogte-probleem is ook niet overal in Nederland even groot. Dat betekent dat niet alle clubs last hebben van te droge velden.

Op deze kaart is te zien waar de droogte het grootst is:

Dat de velden nu onbespeelbaar zijn, is ook vervelend voor de jeugd van Zeelandia. Als het niet snel gaat regenen, kan er de komende tijd alleen op het ene kunstgrasveld getraind worden. Alle teams van de club kunnen dan maar één keer per week trainen.

De kans is groot dat de velden nog weken te droog zijn en dat zelfs de start van de competitie moet worden uitgesteld.

Heel vervelend. Als je geen wedstrijd hebt, heb je niks te doen in het weekend.
Mace

De kinderen blijven hopen op een klein 'regen-wonder'.