Nieuwswekker: Gouden medaille bij kogelstoten + Meer mosdiertjes

Goedemorgen! Wat is er allemaal gebeurd toen je sliep? En wat gaat er vandaag nog gebeuren? We hebben het voor je op een rijtje gezet in deze Nieuwswekker. Maar eerst...

Het weer

Vandaag wordt het weer een warme dag. De zon breekt veelal door en op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het zuiden is aan het einde van de middag kans op een bui.

Dit heb je misschien gemist:

- In Deventer is vanochtend vroeg in een woning boven een winkel een grote brand uitgebroken. Eén bewoner is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Andere bewoners uit woningen ernaast zijn opgevangen in een hotel aan de overkant.

- Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen. Hij zou eigenlijk volgende maand meedoen met het WK in Australië, maar hij heeft nu toch besloten dat niet meer te doen. Hij was al een keer eerder gestopt, maar daarna toch weer begonnen. Nu stopt hij echt, zegt hij.

- Kogelstootster Jessica Schilder heeft een gouden medaille gewonnen op het EK in München. Ze stootte de kogel over de 20 meter en dat was nog nooit eerder gebeurd door een Nederlandse vrouw. Ook de bronzen medaille ging naar een Nederlander, namelijk naar Jorinde van Klinken.

In het filmpje hieronder zie je Jessica Schilder in actie:

Schilder stoot de kogel voor het eerst over 20 meter en is Europees kampioen

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Vanaf 10 uur kun je weer stemmen op je favoriete tv-programma voor de Televizier-Ster Jeugd. Je kan kiezen uit 30 programma's of er zelf eentje toevoegen om je stem aan te geven. Volgende maand wordt bekend welk programma de prijs in ontvangst mag nemen. Vorig jaar was dat De Zomer van Zoë.

- Precies tien jaar na de de aardbeving bij Huizinge beginnen Groningse organisaties een actiemaand. Het was de zwaarste aardbeving in Groningen. Organisaties willen opnieuw aandacht vragen voor de problemen van de gaswinning.

- Voor het derde jaar op een rij spoelen er ineens grote groepen mosdiertjes aan op het strand in Nederland. Dat gebeurde eerder bijna nooit, maar nu ineens wel. Waar komen die beestjes vandaan? Je ziet het vanavond in onze uitzending.

En dan nog even dit:

Honderden kinderen bouwen deze week in Maarssen een eigen dorp.

400 kinderen timmeren een eigen dorp