Nieuwswekker: Eindelijk regen + Actie tegen vluchtelingenopvang

Goedemorgen. Leuk dat je de Nieuwswekker weer leest voor het laatste nieuws. Vandaag trekken er behoorlijk wat stevige regen- en onweersbuien over het land. Het blijft wel warm.

NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- In Albergen in Overijssel zijn veel mensen boos over een actie van het kabinet. Dat heeft besloten dat er een opvang voor vluchtelingen komt in een hotel in het dorpje. De gemeente is het daar niet mee eens. Gisteravond was er ook een demonstratie bij het hotel. Tientallen mensen hingen een spandoek op bij het hotel en er zou vuurwerk zijn afgestoken.

SPS Media

- De nieuwe opvang in Albergen is volgens het kabinet nodig om iets te doen aan de drukte bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Gisteravond was het daar opnieuw onrustig. Zo'n driehonderd mensen moesten buiten slapen omdat er geen bed voor ze was. Er waren wel tentjes geregeld door vrijwilligers, maar die zijn weggehaald omdat er zorgen waren over brandgevaar.

- De Amerikaanse president Joe Biden heeft een nieuwe wet ondertekend. Daarmee komt ruim 730 miljard euro vrij om problemen in het land aan te pakken. Het grootste gedeelte van het geld wordt gebruikt om klimaatverandering tegen te gaan, ruim 420 miljard euro. Maar er komt ook geld vrij om bijvoorbeeld medicijnen goedkoper te maken.

- Het was een spannende avond voor fans van PSV. De voetbalclub speelde tegen Rangers FC uit Schotland en het leek even de verkeerde kant op te gaan. Door een blunder van PSV-keeper Benítez kwam Rangers FC op een 2-1 voorsprong. Even later maakte PSV de 2-2. Over een week spelen de clubs weer tegen elkaar. De winnaar van dat duel gaat naar de Champions League.

PSV-keeper Walter Benitez laat de bal uit zijn handen glippen
reuters

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Zo'n 200 gezinnen kunnen vandaag racen op het circuit in Assen. De gezinnen hebben allemaal te maken met de ziekte kanker en dat kunnen ze vandaag hopelijk even vergeten. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- Het gaat eindelijk weer regenen in Nederland. Maar dat betekent niet dat de droogte meteen is opgelost. De grond is superdroog en droge grond neemt water erg slecht op. Korte en hevige buien zorgen dan snel voor voor wateroverlast. In het Jeugdjournaal hoor je wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen en wat je zelf kan doen.

En dan nog even dit:

Roos stuurde een vraag over een bekende sport in Japan. Hoe worden sumoworstelaars zo dik?

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.