Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Misschien problemen met je telefoon door zonnestorm

Wist je dat er ook in de ruimte verschillend weer voorkomt? Vandaag worden er op de zon verschillende explosies verwacht, en daar kunnen we ook op de aarde wat van merken. Dat merk je dan heel misschien aan je telefoon of tablet.

Last van gps

Door de zonnestorm kunnen apparaten problemen krijgen met de gps-verbinding. Vooral bij schepen, vliegtuigen en communicatie-apparaten van militairen kunnen storingen gaan komen. Ook je ouders kunnen het merken als ze ergens naartoe gaan en een app gebruiken voor de route.

De gps zal dan niet totaal wegvallen, maar het lijkt of je naast de weg rijdt terwijl je wel op de weg bent.

astronoom Michiel Brentjens

Astronoom Michiel denkt dat de kans klein is dat ook kinderen hier last van gaan krijgen. Toch vindt hij het goed om hierop voorbereid te zijn.

De zonnestorm zal waarschijnlijk alleen voor problemen zorgen bij satellieten en gps-systemen. In februari raakten er 40 satellieten van het bedrijf SpaceX beschadigd door zo'n zonnestorm. Een zonnestorm is niet schadelijk voor mensen.

Bekijk ook