Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gedoe over filmpjes van feestende premier in Finland

De premier van Finland krijgt kritiek, omdat ze heeft gefeest. Er verscheen een filmpje waarin premier Sanna Marin danst en zingt met vrienden op feestjes. Ze was daar met een aantal andere bekende Finnen, waaronder een zangeres, een rapper en een tv-presentator.

Visegrád 24
@visegrad24
Finland’s Prime Minister @MarinSanna is in the headlines after a video of her partying was leaked today. She has previously been criticized for attending too many music festivals & spending too much on partying instead of ruling. The critics say it’s not fitting for a PM.
6 maanden geleden

Sommige mensen in Finland zeggen dat zulk gedrag niet past bij de leider van het land. Andere mensen zeggen juist dat het goed is dat de premier ook gewoon lol heeft, net als andere mensen.

Premier Marin reageerde vanochtend op het nieuws. De beelden zijn van twee feestjes van een paar weken geleden, zegt ze. Op de feestjes heeft ze alcohol gedronken en wild gefeest, laat ze weten. Ze zegt wel dat ze het vervelend vindt dat de beelden online zijn gekomen.

Premier Sanna Marin is nu 36. Toen ze twee jaar terug premier werd, was ze 34. Daarmee was ze de jongste premier ooit in Finland.

Het is niet de eerste keer dat de Finse premier kritiek krijgt vanwege feestjes. Eerder gaf ze ook feestjes in haar ambtswoning. En in december ging ze naar een nachtclub in Helsinki om te dansen. Vooral jongeren vinden dat helemaal niet gek.

En ook de premier zegt dat ze het niet wil veranderen vanwege kritiek.

Naast mijn werk en gezin breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden. Net als veel mensen van mijn leeftijd. Ik vind het niet nodig om daar iets aan te veranderen en ik hoop dat mensen dat accepteren.

Sanna Marin, premier Finland

Vorige week werd Marin door de Duitse krant Bild nog tot 'coolste premier van de wereld' uitgeroepen.

Wat vind jij? Mag de leider van een land ook wel eens een feestje bouwen, of moet die zich altijd netjes gedragen? Laat het weten in de reacties!

512
De leider van een land mag ook feesten en dansen.
Eens92.2%
Oneens7.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook