Nieuwswekker: Recordbedrag voor voetballer + Raket naar de maan

Goedemorgen en leuk dat je de Nieuwswekker leest! Speciaal voor de kinderen in het noorden van Nederland: succes met je eerste schooldag van het nieuwe schooljaar.

Het weer

Er zijn vandaag veel wolken, maar de zon laat zich ook af en toe zien. Het wordt waarschijnlijk tussen de 19 tot 23 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Bij de aanmeldplek voor asielzoekers in Ter Apel heeft vannacht niemand gedwongen buiten moeten slapen. Dat is voor het eerst in lange tijd. Het COA, de organisatie die over asiel-opvang gaat, had verschillende opvangplekken geregeld. Er sliepen nog wel wat mensen buiten, maar volgens de organisatie hadden zij daar zelf voor gekozen.

- De MTV Video Music Awards zijn uitgereikt! Zo kreeg Billie Eilish de prijs voor nummer van het jaar voor haar liedje Happier Than Ever. Harry's House van Harry Styles werd uitgeroepen tot beste album van het jaar. Ook Taylor Swift ging naar huis met een award. Die voor video van het jaar:

Taylor Swift - All Too Well

- Volgens sportjournalisten heeft Ajax aanvaller Antony verkocht voor 100 miljoen euro. Manchester United zou de aanvaller gekocht hebben. Nog nooit werd een speler uit de eredivisie voor zoveel geld verkocht.

Ook onze stelling gaat over dit nieuws:

767
100 miljoen euro is te veel geld voor een voetballer.
Eens66.8%
Oneens33.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Kinderen in het noorden van Nederland gaan vandaag weer naar school. Voor kinderen in het midden van Nederland begon het nieuwe schooljaar vorige week al en het zuiden heeft nog een week zomervakantie.

- Personeel van de NS staakt vandaag opnieuw. In een groot deel van Noord-Holland rijden daardoor geen treinen. Ook in andere delen van het land zijn er minder treinen door de staking. Veel treinen beginnen of eindigen namelijk in deze regio. Bijvoorbeeld in Amsterdam.

- In de Verenigde Staten vertrekt vandaag een raket naar de maan! Dit keer nog zonder astronauten aan boord. Als alles dan goed gaat zal er in 2024 wel een bemande vlucht om de maan vliegen. Een jaar later moeten er twee astronauten op de maan landen.

De maanraket voor de Artemis I-missie op het lanceerplatform
NASA

En dan nog even dit:

Ze gaan met hun tenen over de rand en duiken dan van metershoge kliffen en bruggen het water in. De beste klifduikers ter wereld laten in Bosnië en Herzegovina hun beste trucs zien.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.