Minder kinderen op een sport of muziekles omdat alles duurder wordt

Omdat alles steeds duurder wordt, moeten sommige kinderen stoppen met muziekles of sportles. Daar waarschuwt de stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur voor. Dat is een stichting die ouders helpt met het betalen van muziek- en sportlessen.

De stichting zegt dat veel ouders straks te weinig geld hebben om de hobby's van hun kinderen te betalen.

Te duur

In iedere klas zitten nu 2 of 3 kinderen die niet kunnen sporten of muziek maken, omdat het te duur is. De stichting is bang dat daar in de toekomst nog meer kinderen bij komen.

Geld krijgen

Dat komt doordat dingen zoals boodschappen en benzine de afgelopen maanden duurder zijn geworden. Ouders houden dan minder geld over om alle andere rekeningen te betalen.

Gelukkig is er een oplossing. Als ouders te weinig geld hebben voor muziekles of een sportclub, kunnen ze van de stichting geld krijgen. Dan kunnen ze toch nog muziekles of sportles betalen.

Waarom wordt alles duurder?

Energie, dus olie en gas, zijn een stuk duurder dan een jaar geleden. Veel olie en gas komt uit Rusland, maar door de oorlog met Oekraïne is dat nu veel lastiger.

Voor veel producten die gemaakt worden, en die je kunt kopen, is olie of gas nodig. Fabrieken hebben het nodig om de spullen te maken, maar het is ook nodig om ze te vervoeren naar winkels. En dus kosten die spullen meer als olie en gas duurder zijn.

Bekijk ook