Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rapper Donnie wil meer aandacht voor eczeem

Praten over eczeem moet normaal worden. Dat vindt rapper Donnie. Hij heeft zelf ook last van de huidziekte en doet daarom mee aan een campagne.

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontsteking aan je huid. Het ontstaat als de huid in contact komt met stoffen die voor een allergische reactie zorgen. Daardoor wordt de huid rood en gaat het erg jeuken. Ook kan je schilfers en bultjes krijgen.

Volgens Donnie is eczeem niks om je voor te schamen. Eerder maakte hij samen met Daan Boom al een nummer over dit onderwerp.

The Dean en Donnie - Krab Krab No Shame

Nu doet hij dus mee met een campagne. Met een speciaal t-shirt hoopt hij aandacht te vragen voor eczeem. Het shirt is te koop en het geld dat ermee verdiend wordt, gaat naar een organisatie die opkomt voor mensen met eczeem.

Ook sommige kinderen hebben last van de huidziekte. Zo ook de zussen Sophia en Alisha. Wat zij van de nieuwe campagne vinden, hoor je in de video bovenaan.

Wil je meer weten over de campagne? Kijk dan op deze website.