Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Douane vindt 130.000 Huggy Wuggy-knuffels op Schiphol

Meestal houdt de douane op vliegveld Schiphol zich bezig met het speuren naar drugs of andere spullen waar criminelen vaak in handelen. De laatste maanden zijn ze ook ineens druk met nagemaakte Huggy Wuggy-knuffels. Ze hebben er in totaal al 130.000 gevonden. Deze week ook weer 10.000.

Huggy Wuggy is een poppetje uit een online horror-spel. Het spel heet Poppy Playtime. Best veel kinderen spelen dat. De Huggy Wuggy-knuffels die ervan gemaakt worden zijn ook razend populair. Het is ook bekend dat sommige kinderen er vervelende dromen door krijgen. Het spel is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Niet iedereen mag de knuffels zomaar maken, dat mag alleen degene die de knuffel heeft bedacht. Maar er is een bedrijf in China dat de knuffels stiekem namaakt.

Ik weet dat het neppe knuffels zijn door de grote aantallen, en de manier waarop het verpakt is. De officiële verzender zou het nooit in zulke balen verpakken.

douanier Claudia

De douane onderschept miljoenen nep-producten per jaar. Het is trouwens niet verboden om zo'n nep-product te kopen. Als je zeker wilt weten dat het een echte knuffel is, kan je het best naar een officiële winkel te gaan. Zulke nep-dingen worden meestal online verkocht via onbekende winkels op internet.