Nog een Nederlander in de Formule 1: Nyck de Vries

Nyck de Vries gaat zijn racedebuut maken in de Formule 1. Hij komt zondag in actie tijdens de Grand Prix van Italië. Hij vervangt coureur Alexander Albon van het team Williams. Hij kan niet racen omdat hij een blindedarmontsteking heeft.

Alex Albon
@alex_albon
Appendicitis, surgery and no racing isn’t what I was expecting this weekend! Negatives: - Missing out on what looks like a strong weekend for us - Pain Positives - Weight reduction for Singapore - Cool scars
3 weken geleden

Nyck de Vries kwam gisteren tijdens de eerste vrije training in Monza al in actie in de Aston Martin van de Duitser Sebastian Vettel. Vanmiddag is om 13.00 uur de derde en laatste vrije training. Daarna begint om 16.00 uur de kwalificatie.

Nyck de Vries is 27 jaar. Hij is geboren in Friesland. In mei reed hij voor het eerst mee in een training van de Formule 1. Zondag gaat hij voor het eerst in een wedstrijd racen.

De Grand Prix van Italië begint zondagmiddag om 15:00 uur en is live te volgen op NOS.nl.

Toen Nyck 15 jaar was, was hij al te zien in het Jeugdjournaal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook