Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belinda moet door veel regen met de boot naar school

In het Afrikaanse land Kenia is het door klimaatverandering vaak heel droog, maar in een paar gebieden is het juist natter dan normaal. Daardoor worden meren groter en staat het water op sommige plaatsen zo hoog dat bruggen onder water staan.

Belinda van 14 woont op een eiland middenin een groot meer, het Baringomeer. Haar school is op het eiland ernaast en daarom moet ze daar nu elke dag met de boot naartoe. Saskia Houttuin werkt voor het Jeugdjournaal in Afrika en ging bij Belinda langs.

Eerst kon ik in vijf minuten naar school lopen, nu moet ik soms lang wachten op de boot.

Belinda

Dat het water in het meer nu hoger staat dan normaal komt doordat het afgelopen tijd meer heeft geregend. Ook zijn er in de bergen rondom het meer veel bomen gekapt. Daardoor kunnen de wortels van de bomen het water niet meer vasthouden.

Belinda is bang dat als het water in het meer nog verder blijft stijgen, zij op een gegeven moment niet meer op het eiland kan wonen.