Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo ging de uitvaart van koningin Elizabeth

Miljoenen (misschien zelfs wel miljarden) mensen keken vandaag naar de uitvaart van koningin Elizabeth. De meesten op tv, maar er zijn ook veel mensen naar Londen gekomen om afscheid te nemen van de koningin.

Reuters

De kist van koningin Elizabeth werd na de uitvaart in een optocht naar kasteel Windsor Palace gebracht, net buiten Londen.

Daar is een kapel waar de ouders van de koningin en haar echtgenoot prins Philip ook liggen. Na een afscheidsceremonie is de kist van de koningin bij hun kisten gezet in de grafkelder.

Reuters

Hiervoor was een uitvaartdienst in Westminster Abbey. In die kerk trouwde Elizabeth in 1947 met prins Philip. Ook werd ze daar gekroond.

Iets voor 13:00 uur werd er twee minuten stilte gehouden. Om ervoor te zorgen dat het ook echt stil was, mochten er geen vliegtuigen boven Londen vliegen.

Er waren veel belangrijke mensen bij de uitvaart van Elizabeth. Waaronder de leiders van allerlei landen. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de vorige Nederlandse koningin, prinses Beatrix, waren erbij.

En ook de Amerikaanse president Biden en veel andere wereldleiders zaten in de kerk.

Het was de grootste uitvaart ooit in het Verenigd Koninkrijk. Om te zorgen dat alles veilig verloopt, zijn er 10.000 agenten aan het werk. Ze worden geholpen door militairen.

Gisteren maakten we daar deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In de video bovenaan zie je alles over de uitvaart en de gebeurtenissen van vandaag.