Nieuwswekker: Prinsjesdag + 20 BILJARD mieren

Goedemorgen! Vandaag is een belangrijke dag, want het is de derde dinsdag van september. Dat klinkt willekeurig, maar het is Prinsjesdag. Daar gaan we je verderop in deze Nieuwswekker meer over vertellen. Maar eerst...

Het weer

Vandaag zijn er af en toe buien, maar in de middag ook zon. Het wordt 16 of 17 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Hoeveel mieren zijn er op aarde? Nou, dat heeft een groep wetenschappers onderzocht. Hun antwoord: er zijn 20 BILJARD mieren op aarde. Als je nu eigenlijk nog steeds geen idee hebt: er lopen ongeveer 20.000.000.000.000.000 mieren rond (met 15 nullen dus). Best veel, toch?

ANP

- De regering gaat mensen helpen met het betalen van de hoge energierekening. Veel mensen komen namelijk in de problemen doordat gas en stroom heel duur zijn geworden.

Koken, douchen en de verwarming aanzetten zijn veel duurder geworden. Want daar wordt gas voor gebruikt. Daarom zullen veel mensen deze winter proberen om er zuiniger mee te zijn.

Nieuwsuur

De regering gaat nu zorgen dat gas en stroom minder duur worden voor mensen die niet veel geld hebben.

Hier lees je meer over waarom gas zo duur is geworden.

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Je las het bovenaan al: vandaag is het Prinsjesdag. De regering maakt dan bekend welke plannen ze dit jaar hebben met het land. En dan zeggen ze ook waaraan het geld wordt uitgegeven - en hoeveel.

Prinsjesdag is dus een belangrijke dag. Een deel van de plannen van de regering is al uitgelekt. Daar lees je hier meer over.

ANP

Op Prinsjesdag leest koning Willem-Alexander ook de Troonrede voor. Daarin vertelt de koning over belangrijke dingen die zijn gebeurd in het land. En hij praat ook over de plannen van de regering.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit:

Een Palestijnse boer heeft een hele bijzondere ontdekking gedaan. De boer wilde samen met zijn zoon olijfbomen planten, toen ze opeens iets hards raakten in de grond.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.