Nieuwswekker: Nieuw koffertje + Actie bij snelweg

Goedemorgen! Wat is er vannacht allemaal gebeurd? En wat gaat er vandaag nog gebeuren? De antwoorden vind je in deze Nieuwswekker. Maar eerst...

Het weer

Het is vandaag flink bewolkt. Soms kan de zon een beetje tussen de wolken door schijnen. Op sommige plekken kan het een beetje regenen. Het wordt 17 of 18 graden.

Het weer van woensdag 21 september.
NOS/Weerplaza

Dit heb je misschien gemist:

- Een aantal boeren hebben gisteravond actiegevoerd op een snelweg. Bij Markelo stonden zo'n 20 trekkers en er werden banden en hout in brand gestoken. De weg was daardoor een tijdje afgesloten. Alle demonstranten hebben een bekeuring gekregen, want zulke acties zijn verboden.

- Het koffertje van Prinsjesdag met daarin de plannen over geld, wordt vervangen. Minister Kaag zegt dat ze het tijd vindt voor iets nieuws. Het koffertje wordt al sinds 1964 gebruikt. Kaag wil een lichter koffertje, van duurzaam materiaal. Misschien kan het oude koffertje naar een museum, zei ze.

ANP

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Gaat Poetin zijn volk toespreken op tv of niet? Eigenlijk zou hij dat gisteravond doen, maar die toespraak werd uitgesteld naar vandaag. Als die nu wel doorgaat, is het de eerste keer dat Poetin zijn volk toespreekt sinds 24 februari. Toen viel Rusland Oekraïne binnen. Deskundigen denken dat Poetin in zijn toespraak mensen wil oproepen om mee te vechten in Oekraïne.

- Gisteren was het Prinsjesdag, en dat betekent dat vandaag de Algemene Beschouwingen zijn. Dat is een grote vergadering in de Tweede Kamer, waarin politici praten over de plannen van de regering. En dat kan er fel aan toegaan.

- Straks komt er weer een nieuwe Jeugdjournaal-podcast online. Deze keer gaan Bart en Malou het hebben over demonstreren. Ook gisteren zagen we weer demonstranten op Prinsjesdag. Waarom eigenlijk? En wat willen ze ermee bereiken? Aan het eind van de middag kun je de nieuwe aflevering luisteren!

We hebben ook een stelling over dit onderwerp. Laat in een reactie weten wat jij vindt!

901
Demonstreren is een goede manier om te laten merken wat je vindt.
Favoriet maken

En dan nog even dit:

Vier dagen lang bijna 80 uur bovenop een paal zitten. Het gebeurt tijdens de wedstrijd paalzitten in het dorpje Roelofarendsveen. Zes deelnemers begonnen afgelopen zondag, ieder op een eigen paal. Daarvan zijn er nu nog drie over.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.