Nieuwswekker: Regering loopt boos weg + Droogte voorbij

Goedemorgen en leuk dat je de Nieuwswekker leest! Klaar voor een nieuwe dag? We zetten het nieuws weer voor je op een rijtje.

Het is vandaag best zonnig en er staat weinig wind. In de middag wordt het 18 of 19 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Het watertekort in Nederland is voorbij. Nu het door de regen van de afgelopen weken minder droog is, staat het water in rivieren hoger. En dus kunnen er weer meer schepen varen. Deze zomer regende het erg weinig, waardoor er een tekort was aan water. Mensen moesten zuiniger doen thuis, maar ook schepen en boeren hadden er last van.

Eerder maakten we deze video over de droogte.

Het regent, maar is de droogte nu opgelost?

- Er gebeurde gisteravond iets opvallends in de Tweede Kamer: de regering liep boos weg toen politicus Thierry Baudet aan het praten was. De reden is dat Baudet zei dat minister Kaag op school heeft gezeten op een plek waar volgens hem ook veel spionnen naartoe gingen. Daarmee wilde Baudet het laten lijken alsof minister Kaag een spion is voor een ander land, zegt premier Rutte.

Dit ging echt alle grenzen over, wat hij daar zei.
premier Rutte

Na een tijdje kwam alleen premier Rutte weer terug in de Tweede Kamer om te luisteren naar de andere politici. Baudet wilde zijn woorden niet terugnemen en daardoor mocht hij niet meer praten. Hieronder zie je hoe dat ging.

Kabinet verlaat zaal na aantijgingen Baudet tegen Kaag

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Een basisschool in Den Haag gaat na 5,5 jaar verbouwen eindelijk weer open. De verbouwing zou 1,5 jaar duren, maar duurde door allerlei gedoe veel langer. Kinderen die toen in de kleuterklas zaten, zitten nu in groep 7 of groep 8. Je ziet er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

- Het Nederlands elftal speelt vanavond de een na laatste wedstrijd in de Nations League, tegen Polen. Nederland heeft de meeste punten in de groep. Als dat zo blijft, zijn de mannen door naar de eindronde van het toernooi. Zondag speelt Nederland nog tegen België. Dat is de laatste wedstrijd voor het WK.

Frenkie de Jong op de training van het Nederlands elftal.

En dan nog even dit:

De mannen in deze video hebben een nogal gevaarlijke stunt uitgehaald. Ze slingeren aan een touw tussen twee hoge gebouwen door!

Mannen slingeren als Tarzan tussen gebouwen