Nieuwswekker: Nations League + Wereldwijd klimaatprotest

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws weer voor je verzameld in deze Nieuwswekker. Veel leesplezier!

Het weer

Het is bewolkt en vanmiddag kan het aan de kust soms regenen. Het wordt 17 graden.

NOS/Weerplaza

Dit heb je misschien gemist:

- Het Nederlands elftal is bijna zeker van een plaats in de finale van de Nations League. De mannen wonnen gisteravond van Polen met 2-0. Zondag speelt Nederland nog tegen België. Dat is de laatste wedstrijd voor het WK.

- Het was gisteravond onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Een groep jongeren zou vuurwerk en glas naar de politie hebben gegooid. Ook werden er kleine brandjes gesticht. Rond middernacht was het weer rustig in de wijk. Zeker één persoon is aangehouden.

Het was onrustig op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade
Persbureau Marofer

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Toptennisser Roger Federer speelt vandaag zijn laatste wedstrijd. En dat is een bijzondere, want hij vormt een duo met Rafael Nadal. Federer had eerder al gezegd dat heel graag met hem zijn laatste wedstrijd wilde spelen. Nadal is altijd z'n grote rivaal geweest. Federer maakte vorige week bekend dat hij gaat stoppen met tennis.

EPA

- Er komt een documentaire uit over Laurent en die heet 'Laurent, het wonderkind'. Laurent is een jongen van 12 die heel slim is. Hij heeft nu al een master-studie op de universiteit afgerond! Afgelopen jaren hebben we Laurent al een paar keer gesproken en vandaag spreken we hem weer. Over zijn documentaire, en over hoe het nu met hem gaat. Dat zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

Benjamin maakte twee jaar geleden een Uitgezocht over het brein van Laurent:

Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12

Laurent heeft al veel gedaan voor zijn leeftijd. Daar hebben we ook een stelling over:

848
Het lijkt me leuk om overal de jongste te zijn.
Eens25.5%
Oneens74.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Scholieren over de hele wereld gaan vandaag staken vanwege het klimaat. De kinderen en jongeren vinden dat landen niet genoeg doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Ook in Nederland komen mensen bij elkaar. In Arnhem gaan scholieren protesteren. Dat gebeurde al vaker. In 2019 kwamen er 10.000 scholieren naar Den Haag om actie te voeren voor het klimaat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit:

Wetenschappers in Japan hebben een bizarre uitvinding gedaan. Ze hebben een apparaatje ontwikkeld waarmee ze kakkerlakken kunnen besturen!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fijne dag!