Nieuwswekker: Oranje wint + Week Tegen Pesten

Goedemorgen! Tijd voor een nieuwe schoolweek. Die begin je sowieso goed met deze Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt een natte dag, al zal de zon ook af en toe voorbijkomen. Het is ook best fris: zo'n 14 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Het Nederlands elftal heeft België met 1-0 verslagen in de Nations League. Aanvoerder Virgil van Dijk maakte het enige doelpunt. Door de overwinning is Nederland eerste geworden in de poule en mag daarom door naar de finaleronde. Die wordt volgend jaar juni in Nederland gespeeld.

- Wielrenner Matthieu van der Poel heeft van de Australische rechter een boete gekregen van ruim duizend euro. Die kreeg hij omdat hij twee meisjes van 13 en 14 heeft geduwd. Nu de rechter zich heeft uitgesproken, mag de renner ook weer terug naar huis.

- In Italië zijn de verkiezingen gewonnen de partij Fratelli d'Italia. De leider van die partij, Georgia Meloni, wordt waarschijnlijk de eerste vrouwelijke premier van Italië. Voor de verkiezingen zei ze dat ze "God, het land en familie" belangrijk vindt. Een van haar belangrijkste punten is het tegenhouden van migranten die met bootjes naar Italië komen.

Reuters

Dit is er vandaag in het nieuws:

- De Week Tegen Pesten is begonnen en die gaat dit jaar over grapjes. Want die horen natuurlijk leuk te zijn, maar dat is niet altijd voor iedereen zo. De organisatie van de week hoopt dat scholen veel over dit onderwerp gaan praten.

Wij hebben er een stelling over. Laat ons weten wat je vindt.

917
Een grap kan ook pijn doen.
Eens92.3%
Oneens7.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Vanavond zal een ruimtevoertuig op een asteroïde botsen. Maar geen paniek, dit is precies de bedoeling van ruimte-organisatie NASA. Zij willen weten of ze het pad van vliegende ruimtestenen kunnen veranderen.

Toen het ruimtevoertuig gelanceerd werd, maakten we er deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit:

Hij is de zoon van een oud-profvoetballer, voetbalt zelf bij FC Barcelona en heeft ook nog eens twee kookboeken uitgebracht: Shane Kluivert. Verslaggever Sil zocht hem op met jullie vragen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.