Oranje wint van België en gaat door naar finaleronde

In de Nations League heeft Nederland gewonnen van België. In de Johan Cruyff Arena in Amsterdam werd het 1-0 voor Oranje. Aanvoerder Virgil van Dijk maakte het enige doelpunt.

In de eerste helft waren er weinig grote kansen. Bij Nederland moest middenvelder Steven Berghuis al snel van het veld met een blessure. Vervelend, ook omdat Oranje al twee belangrijke spelers miste vanwege blessures: Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Pasveer redt

In de tweede helft kwamen er meer kansen. Eerst vooral voor België. Oranje-doelman Remko Pasveer moest er alles aan doen om een Belgisch doelpunt te voorkomen.

Uiteindelijk wist alleen Oranje te scoren. Uit een hoekschop kopte Virgil van Dijk raak.

Je ziet de goal in de samenvatting van de wedstrijd:

Bekijk de samenvatting van Nederland - België

België raakte daarna nog wel de paal, maar wist niet te scoren.

Eerste in de poule

Door de overwinning is Nederland eerste geworden in de poule en mag daarom door naar de finaleronde. Die wordt volgend jaar juni in Nederland gespeeld. Als Nederland dan twee wedstrijden op rij weet te winnen (een halve finale én een finale), winnen ze de Nations League.