Nieuwswekker: Vloedgolf door orkaan + Astronauten terug naar aarde

Goedemorgen! Ben je alweer bijna klaar om naar school te gaan? Door deze Nieuwswekker ben je weer helemaal op de hoogte.

Het weer

Pak je regenjas maar weer van de kapstok, want net als gisteren gaat het op veel plekken regenen. Het wordt wel iets warmer, zo'n 14 of 15 graden.

Het weer van 29 september
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Orkaan Ian is aan land gekomen in de Amerikaanse staat Florida. Door de orkaan is een vloedgolf van 3,6 meter hoog ontstaan. Veel straten en huizen zijn volgelopen met water. Ruim 2 miljoen huizen en bedrijven zitten zonder stroom. Hulpdiensten en helikopters zijn onderweg naar het gebied om mensen te helpen.

Reuters

- De Nederlandse volleybaldames hebben hun derde wedstrijd op het WK gewonnen. Ze wonnen van Puerto Rico. Vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen ze tegen België.

De Nederlandse volleybalsters in hun duel met Puerto Rico
ANP

Dit is er vandaag in het nieuws:

- De drie Russische astronauten Oleg Artemjev, Denis Matvejev en Sergej Korsakov komen vandaag terug naar aarde. Ze waren in het ruimtestation ISS om daar onderzoek te doen. Ze hebben daar 6 maanden gewoond.

- Ruim 4 op de 10 mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Dat staat in een nieuw onderzoek. Vooral ouderen en ouders die in hun eentje voor kinderen zorgen, voelen zich soms eenzaam. Om eenzaamheid tegen te gaan, willen politici meer geld uitgeven aan projecten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.

- Er staat een nieuwe Jeugdjournaal-podcast online! Deze keer gaat het over schelden. Schelden kan iemand veel pijn doen, maar toch gebeurt het nog veel. Waarom is dat zo? Bart en Malou praten erover met kinderen in de nieuwe podcast.

We zijn benieuwd hoe jij reageert als iemand scheldt.

2477
Wat doe je als iemand scheldt?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Je kunt de podcast luisteren via Spotify, Apple podcast app, Google podcasts of de website van Zapp

En dan nog even dit

Hij ziet er een beetje uit als een kip, maar deze robot kan heel hard rennen! Het is zelfs de snelste robot ooit.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.