Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze kinderen schrijven een boodschap aan eenzame mensen

Door heel Nederland worden deze week acties gevoerd om eenzame mensen te helpen. Op negen stations in Nederland zijn vanaf vandaag berichten op de muren van stationshallen te zien om eenzame reizigers op te vrolijken. En die zijn geschreven door kinderen van de IMC Weekendschool.

Zo ook op station Eindhoven Centraal. Daar kunnen reizigers de berichten lezen van Olivia, Yibriel, Daan en Tigran-Metz.

Als mensen zich alleen voelen dan moet je ze helpen zodat ze zich minder eenzaam voelen.

Tigran-Metz

Daan en Olivia vinden het extra belangrijk om mee te doen. Zij herkennen het eenzame gevoel.

Ik voelde me op mijn vorige school soms alleen, omdat ik geen vrienden had.

Olivia

In een nieuw onderzoek staat dat 4 op de 10 mensen in Nederland zich vaak eenzaam voelen. Dat is meer dan drie jaar geleden. Voor het onderzoek is dat alleen gevraagd aan mensen van 15 jaar en ouder.

Vooral ouderen en ouders die in hun eentje voor kinderen zorgen, voelen zich vaak eenzaam. Maar ook meer jongeren voelen zich weleens eenzaam. Deskundigen denken dat de corona-crisis daar mee te maken heeft. Toen was het lastiger om af te spreken en samen met anderen leuke dingen te doen.

694
Voel jij je vaak eenzaam?
Ja35.5%
Nee64.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Wat kun je doen als je je eenzaam voelt?

Maak een praatje met iemand die je nog niet kent. Als het lastig is om op school vrienden te maken, kun je misschien wel vrienden maken op je sportclub of bij je in de buurt.

Probeer er met iemand over te praten. Bijvoorbeeld je ouders, of je juf of meester. Zij kunnen je misschien helpen. Je kunt ook bellen of chatten met de Kindertelefoon. Het telefoonnummer is 0800-0432. Je kan ook bellen of chatten zonder je naam te zeggen.

De berichten van de kinderen zijn de hele week nog op de stations te zien.

Bekijk ook