Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit zijn de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel

Voor kinderboekenschrijvers en -tekenaars was het een spannende dag. De belangrijkste boekenprijzen van het jaar werden uitgereikt. Schrijver Yorick Goldewijk won met Films die nergens draaien de prijs voor het beste kinderboek. Illustrator Raoul Deleo maakte de beste tekeningen voor het kinderboek Terra Ultima.

De boekenprijzen worden ieder jaar uitgereikt. De prijs voor het beste boek heet de Gouden Griffel en de prijs voor de beste illustraties heet het Gouden Penseel.

De prijsuitreiking gebeurt altijd rond de Kinderboekenweek. Die begint volgende week op 5 oktober en gaat over de natuur. Het thema dit jaar is 'gi-ga-groen.'

Films die nergens draaien gaat over een geheimzinnige bioscoop en Terra Ultima over de ontdekking van een nieuw continent.

De schrijver en tekenaar die de prijzen wonnen wisten nog van niks en werden thuis verrast met ballonnen en taart. Je ziet het in de video hierboven.

Werkplek illustrator

De prijs van het Gouden Penseel gaat vaak naar prentenboeken voor jonge kinderen. Maar de winnaar van dit jaar maakte een boek dat ook voor oudere kinderen is. Noortje keek mee op zijn werkplek hoe hij zijn tekeningen maakt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook