Nieuwswekker: Orkaan Ian raast verder + FIFA23 komt uit

Goedemorgen! Het is vrijdag, bijna tijd voor weekend. Lees eerst nog even alles dat je hebt gemist in deze Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt een lekker zonnige herfstdag. Halverwege de dag gaat het wel flink waaien.

Het weer van 30 september
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- Orkaan Ian is verder over de staat Florida geraasd. Daardoor is veel schade ontstaan. Ian is een van de zwaarste stormen ooit. De storm kwam met een windsnelheid van 240 kilometer per uur aan land. Het is nog onduidelijk of er mensen zijn omgekomen. Inwoners van de getroffen gebieden krijgen geld en andere hulp zodat ze hun huizen kunnen repareren.

- Alle scholen in Nederland moeten een CO2-meter hebben. Dat zegt minister voor Onderwijs, Dennis Wiersma. Met zo'n CO2-meter kun je meten of de lucht in een klaslokaal gezond is. Als de lucht niet fris genoeg is, krijg je een melding en weet je dat je even het raam open moet zetten. En frisse lucht is in corona-tijd natuurlijk altijd een goed idee. Vanaf volgend schooljaar is zo'n meter overal verplicht.

CO2-meter in een klas
ANP

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Vanavond worden de Gouden Kalveren uitgereikt. Dat zijn belangrijke filmprijzen voor Nederlandse films en series. Er is ook een kinderfilm genomineerd: Knor. We maakten daar eerder deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- FIFA23 komt vandaag wereldwijd officieel uit. Dit beroemde voetbalspel ken je vast. In de nieuwe FIFA kun je voor het eerst ook met vrouwelijke clubteams spelen. Je kan dus bijvoorbeeld Vivianne Miedema topscorer van de Engelse competitie maken. Of met het Olympique Lyon van Daniëlle van de Donk de Franse titel pakken. Vanavond zie je er meer over in de uitzending.

Vind jij het belangrijk dat game-personages op je lijken?

924
Gamen is leuker als het hoofdpersonage op je lijkt.
Eens63.6%
Oneens36.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit

Leerlingen van een middelbare school in Middelburg hebben een slimme handel gestart. Ze verkopen mayonaise!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.