Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds meer vrouwelijke karakters in games

Packs openen, teams samenstellen en wedstrijden spelen. De nieuwe FIFA-game is vandaag officieel wereldwijd uitgekomen voor alle voetballiefhebbers.

Nieuw in het spel is dat je voor het eerst ook met vrouwelijke clubteams kan spelen. Zo kun je bijvoorbeeld Vivianne Miedema de topscorer van de Engelse competitie maken. Of de Franse titel pakken met de club Olympique Lyon waar Daniëlle van de Donk speelt.

FIFA is al jarenlang één van de meeste gespeelde games ter wereld. Gebruikers kunnen bijna alle profclubs ter wereld kiezen om met en tegen elkaar te spelen.

Elk jaar verschijnt een nieuwe versie van het spel. Ook de online modus Ultimate Team is ontzettend populair. Het heeft miljoenen spelers wereldwijd.

Dat er in FIFA 23 meer vrouwelijke voetballers dan ooit zitten, is niet alleen bij dit spel het geval. In steeds meer spellen kun je met vrouwelijke karakters spelen, bijvoorbeeld in Roblox en Fortnite.

Het zorgt er hopelijk voor dat ook meer jonge vrouwen het spel gaan spelen.

onderzoekster Sasha

Vind jij het belangrijk dat game-personages op je lijken?

935
Gamen is leuker als het hoofdpersonage op je lijkt.
Eens63.6%
Oneens36.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Als jongens er recht op hebben, vind ik dat meiden daar ook recht op hebben.

Andile

FIFA 23 is de laatste versie met deze naam. Vanaf volgend jaar zal het spel EA Sports FC heten.

Bekijk ook