Nieuwswekker: Roblox verwijdert spellen + Filmprijzen voor Knor

Goedemorgen op deze zaterdag! Heb je goed geslapen? Met deze Nieuwswekker begint jouw dag in ieder geval goed!

Het weer

Veel regen vandaag, maar ook de zon komt af en toe tevoorschijn. Het wordt zo'n 16 tot 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Er wordt steeds meer bekend over de schade die orkaan Ian heeft aangericht. In de Amerikaanse staat Florida zijn zeker 45 mensen om het leven gekomen. En miljoenen mensen zitten door de orkaan zonder stroom. Ook in Cuba, waar orkaan Ian eerst aan land kwam. De regering van Cuba heeft de Verenigde Staten gevraagd om haar inwoners te helpen.

- Kinderfilm Knor heeft gisteravond drie Gouden Kalveren gewonnen, waaronder die voor Beste Film. Het is voor het eerst dat een animatiefilm deze belangrijke Nederlandse filmprijs krijgt. Knor gaat over een meisje en haar varkentje en is helemaal gemaakt van foto's.

Heb jij de film Knor gezien?

10.887 stemmen

Deze stelling is gesloten

10% 1.158 stemmen

89% 9.729 stemmen

- De Nederlandse volleybalsters hebben met 3-1 verloren van België. Het is de eerste nederlaag voor Nederland op dit WK. Zondag spelen de volleybalsters de laatste wedstrijd in de eerste ronde, tegen Italië. De uitslag van die wedstrijd maakt eigenlijk niet veel uit. Nederland is namelijk al door naar de tweede ronde.

Eline Timmerman (links) en Anne Buijs (rechts) blokkeren

Dit is vandaag in het nieuws:

- Als jij Roblox speelt, dan heb je het misschien al gezien. Er zijn twee spellen verwijderd. Het gaat om games waarin je met Rusland en Oekraïne tegen elkaar kon vechten. De games speelden zich af in twee Oekraïense steden, waar sinds de oorlog in het land veel mensen zijn omgekomen. Een van die spellen werd de afgelopen weken meer dan 90.000 keer gespeeld. Maar nu kan dat dus niet meer.

- In Maastricht opent dit weekend een nieuwe schildpaddenopvang. En dat is volgens de organisatie ook hard nodig. Er lopen namelijk zo'n 200.000 waterschildpadden in de natuur en die kunnen daar niet goed overleven. Je ziet er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit

Heb jij de laatste tijd veel verjaardagsfeestjes? Nou, dat is niet zo gek. Deze week zijn namelijk de meeste Nederlanders jarig.

Hiep Hiep Hoera! Vandaag zijn de meeste mensen jarig