NOS

Nieuwswekker: Herdenking vliegramp + Dierendag

Goedemorgen! Klaar voor een nieuwe dag? We zetten het nieuws voor je op een rijtje. Veel leesplezier!

Het weer

Vandaag is het vrij zonnig en droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en vanavond kan het in het noordwesten regenen. Het wordt 17 tot 19 graden.

Het weer van dinsdag 4 oktober.

Dit heb je misschien gemist:

- De Deense koningin heeft sorry gezegd voor het afnemen van de koninklijke titels van haar kleinkinderen. Maar ze blijft wel bij haar besluit. De koningin maakte vorige week bekend dat vier van haar kleinkinderen vanaf volgend jaar geen prins of prinses meer zijn. De kinderen waren erg verdrietig en voelden zich buitengesloten.

- Op het vliegveld van Rotterdam is een vrouw langs de beveiliging geglipt en in een vliegtuig naar Málaga gestapt. De Koninklijke Marechaussee zag het op videobeelden, maar toen was het vliegtuig al in de lucht. Die maakte uiteindelijk een tussenlanding in Madrid waar de vrouw werd aangehouden door de Spaanse politie.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Precies 30 jaar geleden stortte een vliegtuig neer op een flat in Amsterdam. Het wordt ook wel de Bijlmer-vliegramp genoemd en was het grootste vliegtuigongeluk ooit in Nederland. Vandaag worden de slachtoffers herdacht.

- Ga jij vandaag je hamster, kat, hond of konijn in het zonnetje zetten? Het is namelijk dierendag! Op deze dag is er extra aandacht voor dieren. Veel mensen gaan iets leuks doen met hun huisdier of geven ze iets lekkers.

In Tilburg zijn dieren ook blij. De gemeenteraad heeft besloten dat er op de Tilburgse kermis geen dieren meer gebruikt mogen worden voor vermaak. Mensen mogen bijvoorbeeld geen pony meer rijden.

We hebben hier ook een stelling over. Laat ons weten wat je vindt!

Dieren horen niet thuis op de kermis.

14.601 stemmen

Deze stelling is gesloten

81% 11.950 stemmen

18% 2.651 stemmen

En dan nog even dit...

Een spannende wedstrijd in Spanje. Kinderen en volwassenen bouwen gigantische menselijke torens!

Wow! Gigantische torens gemaakt van mensen

Fijne schooldag!