Nieuwe opvangplek voor asielzoekers bij pretpark Walibi

Vlakbij pretpark Walibi in Flevoland komt een opvangplek voor 1000 tot 1500 asielzoekers. Dat is afgesproken met de gemeente Dronten en de organisatie die over asielzoekers gaat, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De asielzoekers kunnen er een half jaar blijven.

Op het terrein bij Biddinghuizen zijn muziekfestivals. Die zijn meestal in de zomer. Daarom is er tot april plek voor asielzoekers.

Vluchtelingen moeten van de wet opgevangen worden. De regering is samen met het COA en gemeentes op zoek naar plekken waar asielzoekers kunnen blijven. Die zijn moeilijk te vinden.

Ter Apel

Daarom is de situatie voor asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel niet goed. Het is er al maanden te druk, omdat de vluchtelingen niet verder kunnen naar een opvangplek in Nederland.

Ze moeten regelmatig buiten slapen. Hulporganisaties noemen het onmenselijk hoe mensen in het aanmeldcentrum moeten leven. Daar maakten we deze video over.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De burgemeester in Biddinghuizen zegt nu dat de gemeente graag wil helpen om plek te maken voor de asielzoekers.