Nieuwswekker: Ajax verliest + Opening Kinderboekenweek

Goedemorgen op deze woensdag! Pak je ontbijt erbij en ga lekker zitten. Hier lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

De dag begint zonnig, later neemt de bewolking toe. In de late middag en avond is er kans op regen. Het wordt niet koud met temperaturen tussen de 19 en 22 graden.

Het weer van woensdag 5 oktober
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- De VS en Zuid-Korea hebben raketten gelanceerd. Zo willen ze laten zien hoe sterk ze zijn. De landen deden dat omdat Noord-Korea gisteren een raket afvuurde. Die kwam in zee bij Japan terecht. Het was voor het eerst in vijf jaar dat een raket van Noord-Korea over Japan vloog. Treinen konden daardoor niet rijden en sommige mensen moesten hun huis uit.

- Een flinke nederlaag voor Ajax in de Champions League. De Amsterdammers verloren gisteren met 6-1 van Napoli uit Italië. Die club bleek een stuk sterker. In de rust stond het al 3-1. In de tweede helft moest aanvoerder Dusan Tadic het veld af met een rode kaart. Ajax maakt nog kans om door te gaan in de Champions League, maar die kans is wel erg klein geworden.

Lucas Ocampos
ANP

Na afloop baalden de spelers en trainer dat het zo slecht ging. Heb jij weleens een wedstrijd dik verloren? En hoe reageerde je daar toen op? Laat het weten bij de stelling!

1046
Het is gênant om een wedstrijd dik te verliezen.
Eens57.9%
Oneens42.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Deze week is er extra veel aandacht voor lezen, want de Kinderboekenweek is begonnen. Het thema dit jaar is Gi-ga-groen. Vandaag wordt de week geopend door de schrijver van De Waanzinnige Boomhut, Andy Griffiths. Je ziet er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

Vorige week werden de belangrijkste boekenprijzen voor kinderboeken uitgereikt, de Gouden Griffel en het Gouden Penseel:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- We horen vandaag meer over de stikstof-plannen van de regering. Politici hebben er de afgelopen maanden over gepraat met boeren en natuurorganisaties. Dat deden ze om elkaar beter te begrijpen en te kijken of er een oplossing is die iedereen goed vindt. En vandaag horen we wat er uit die gesprekken is gekomen.

We maakten eerder deze video over de gesprekken:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit...

Er bestaan bedreigde diersoorten, maar wist je dat er ook bedreigde talen zijn? In Zuid-Afrika is zelfs een superoude taal die nog maar door één vrouw gesproken wordt, als enige op de hele wereld.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.