Nieuwswekker: Beste postzegel-verkoper + Grote televisieprijzen

Goedemorgen! Ook op deze herfstdag lees je in de Nieuwswekker wat er vannacht is gebeurd en wat je vandaag kan verwachten.

Het weer

Op bijna alle plekken schijnt de zon en er zijn weinig wolken. Het wordt tussen de 16 en 19 graden.

Het weer van 6 oktober

Dit heb je misschien gemist:

- Noord-Korea heeft twee raketten afgevuurd. De raketten zijn in de Japanse Zee tussen Japan en Zuid-Korea terechtgekomen. Volgens Noord-Korea gaat het om een test. De afgelopen dagen vuurden ook Zuid-Korea en de VS raketten af. De landen doen dat om elkaar te laten zien hoe sterk ze zijn. We maakten daar deze video over:

Zuid-Korea en VS lanceren raketten

- Daniël uit Middelburg heeft heel veel kinderpostzegels verkocht. Hij heeft maar liefst 1100 euro opgehaald. Daar mee is hij een van de beste kinderpostzegel-verkopers.

Daniël is een van de beste verkopers uit de provincie Zeeland

Vind jij het leuk om ergens de beste in te zijn?

Het is leuk om ergens de beste in te zijn.

10.785 stemmen

Deze stelling is gesloten

81% 8.810 stemmen

18% 1.975 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Welk kinderprogramma wint de Televizier Ster Jeugd? Dat is de prijs voor het beste kinderprogramma. Vanavond wordt dat bekend tijdens het Gouden Televizier Gala. Er zijn nog 3 kanshebbers over: Hallo ik heb kanker, Steken en Prikken en Hands Up. Vorig jaar won De Zomer van Zoë.

Eerder maakten we deze video over de genomineerden:

Dit zijn de 3 kanshebbers voor de Televizier-Ster Jeugd

- Nog meer prijzen, want ook de Dutch Game Awards worden uitgereikt vanavond. Dat zijn de prijzen voor de beste Nederlandse games. Wist jij bijvoorbeeld dat het beroemde spel Horizon Forbidden West gemaakt is door een Nederlands bedrijf?

- AZ, PSV en Feyenoord komen vanavond in actie in de Europa League. PSV moet om 18.45 als eerste aan de bak tegen FC Zurich uit Zwitserland. AZ en Feyenoord spelen om 21.00 uur. AZ tegen Apollon Limassol en Feyenoord tegen Midtjylland.

En dan nog even dit...

Kinderen in Tiel mogen meehelpen met opgravingen. In hun woonplaats worden nieuwe woningen gebouwd. Maar voor dat zover is, moet er flink gegraven worden. En wie weet kom je dan wel een schat tegen!

Kinderen zoeken naar schatten: 'Stel je voor je!'