Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Leonardo wordt nog steeds gepest om livestream Bilal

Leonardo is er helemaal klaar mee. De jongen van 14 wordt nog altijd gepest met een livestream op Instagram van anderhalf jaar geleden. Hij stapte naar NOS Stories om zijn verhaal te doen.

Acteur en rapper Bilal Wahib haalde de jongen toen over om zijn piemel te laten zien in ruil voor veel geld. Het was als grap bedoeld, maar grappig was het zeker niet.

Het doet me pijn als ik erover nadenk.

Leonardo

Tot op de dag van vandaag wordt Leonardo nog gepest met het filmpje. Die is op veel plekken verwijderd, maar wordt nog steeds af en toe gedeeld. Dat maakt hem heel boos. Hij vertelt erover in de video.

Leonardo wilde er zelf graag over vertellen. Hij hoopt dat pesters stoppen, als ze zien wat het met hem doet.

Bilal Wahib laat weten dat hij het goed vindt dat Leonardo dit bespreekbaar maakt. Ik wens hem het allerbeste, zegt hij.

Wat is er gebeurd?

Leonardo zat vorig jaar op Instagram en deed mee aan een live van rapper en acteur Bilal Wahib en vriend Oussama. De rapper belooft Leonardo dat hij 17.000 euro krijgt als hij zijn broek naar beneden trekt. Leonardo doet dat, maar het blijkt een hele nare grap te zijn. Het filmpje gaat meteen viral.

Bilal wordt daarna opgepakt en van Instagram verwijderd. Hij wordt vrijgelaten en er komt geen rechtszaak, maar Bilal maakt wel zijn excuses aan de jongen.

Zit jij ergens mee - voor jezelf of voor iemand anders - of wil je er gewoon iets over kwijt? Via de site www.fier.nl/chat kun je van 16:00 tot 06:00 anoniem praten over je problemen. Met de kindertelefoon bellen kan natuurlijk ook. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0800 - 0432 of via kindertelefoon.nl.

Ook kan je terecht bij de organisatie HelpWanted.nl:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook