Nieuwswekker: Prijs voor 'Hallo, ik heb kanker' + Haren afknippen

Goedemorgen! Klaar voor de laatste schooldag van de week? We hebben het nieuws weer voor je klaargezet, dus let's go!

Het weer

In de ochtend is het koud, maar wel lekker zonnig. Later komen er meer wolken. Er staat behoorlijk veel wind.

Het weer van 7 oktober

Dit heb je misschien gemist:

- Het programma Hallo, ik heb kanker heeft de Gouden Televizier-ster Jeugd gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Nederlandse televisieprogramma's voor kinderen. De grote prijs ging naar het programma Even tot Hier. In dat programma maken twee presentatoren grapjes over het nieuws van de afgelopen week.

- Feyenoord, AZ en PSV kwamen in actie in de Europa League. Feyenoord speelde 2-2 gelijk tegen Midtjylland uit Denemarken. AZ en PSV gingen wel met winst naar huis. PSV won heel overtuigend met 1-5 van FC Zurich. AZ won met 3-2 van Apollon Limassol.

- Minister Dilan Yesilgoz van Justitie heeft gisteren tijdens een televisieprogramma een plukje van haar haren afgeknipt. Ze deed dat om vrouwen in Iran te steunen.

Het is daar al een paar weken onrustig. Vrouwen en meisjes doen hun hoofddoek af en over de hele wereld knippen vrouwen hun haar af. We leggen er meer over uit in deze video:

Waarom knippen vrouwen hun haar af voor Iran?

Dit is vandaag in het nieuws:

- De Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt. Dat is een prijs voor iemand die iets goeds doet voor mensen op de wereld. Maar je hebt ook de Nobelprijs voor Geneeskunde, Scheikunde, Natuurkunde en een voor Literatuur. Wie heeft die prijzen eigenlijk bedacht? In deze video zie je daar meer over!

Wat zijn de Nobelprijzen en wie krijgen er eentje?

- In New York wordt de Comic Con gehouden. Bij dat evenement verkleedt iedereen zich als zijn favoriete superheld. Er waren heel veel bijzondere kostuums te zien.

Even een selfie op de Comic Con

Wat vind jij ervan als volwassenen zich verkleden?

Verkleden is alleen leuk voor kinderen.

11.292 stemmen

Deze stelling is gesloten

16% 1.888 stemmen

83% 9.404 stemmen

En dan nog even dit:

Het zal je maar gebeuren. Je moet op school even plassen, maar het toilet is al bezet... Door een wild dier!

Wolf verstopt zich op wc in school